Steunpunt huiselijk geweld

De voordelen van een epoxyvloer

Geplaatst op

Een epoxyvloer staat bekend als een veelzijdige gietvloer die voor uiteenlopende bedrijfstoepassingen geschikt is. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat deze vloer tegen chemicaliën en zware mechanische belasting bestand is. Dat maakt het tot een ideale vloer om aan te brengen in bijvoorbeeld fabrieken, magazijnen en productieruimtes. Er is bovendien veel mogelijk als het gaat om de toevoeging van functionele eigenschappen. Dat maakt dat een epoxyvloer voor nog veel meer toepassingen te gebruiken is.

Bestand tegen allerlei factoren

Een epoxyvloer is naadloos en het kunsthars is zodanig dat dat er sprake is van een grote mate van bestendigheid tegen allerlei factoren. Er kunnen zonder problemen zware stellingen met artikelen op geplaatst worden, zoals in magazijnen. Ook voor werkplaatsen is een epoxyvloer geschikt vanwege het voordeel dat de vloer bestendig is tegen olie en chemicaliën. Zo zijn epoxyvloeren eveneens bestand tegen zuren.

Decoratief design mogelijk

Een ander voordeel van een epoxyvloer is dat decoratief design tot de mogelijkheden behoort. De vloer is in alle kleuren aan te brengen en daarnaast bestaat de optie om met meerdere kleuren te werken. Het is zelfs mogelijk om decoratieve elementen in de epoxyvloer aan te brengen, zoals een afbeelding, tekst of een bedrijfslogo. Verder is het een optie om functionele elementen te verwerken in het design, zoals pijlen die op een parkeergaragevloer belangrijk zijn om de weg te wijzen. Een ander optie naast kleurbewerking, betreft de toevoeging van vlokken om een decoratief effect te realiseren.

Groot gemak van onderhoud

Epoxyvloeren zijn naadloos en vloeistofdicht, waardoor het gemakkelijk is om het oppervlak schoon te maken. Bij een groot oppervlak is dat machinaal mogelijk en bij een klein oppervlak handmatig. Er hoeft geen aandacht te zijn voor groot onderhoud, want epoxyvloeren zijn slijtvast en hebben een lange levensduur. Een ander voordeel is dat deze vloeren zich perfect lenen voor het realiseren van maatwerk.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze teksten lees je meer over wat je kan doen mocht je te maken krijgen met huiselijk geweld.

Contactgegevens

Via info @steunpunthuiselijkgeweld.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden